Tule mukaan Timanttipartioon

Partio on monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Partiotoiminta koostuu tyypillisesti viikkotoiminnasta, retkistä ja leireistä. Viikkotoimintaa järjestetään 7-18-vuotiaille partiolaisille. Alle kouluikäisille meiltä löytyy perhepartio ja vaeltajille (18-22-vuotiaat) sekä aikuisille meillä on omaa toimintaa esimerkiksi erilaisten retkien muodossa. Pääset mukaan täyttämällä jäsenhakemuksen.

Lue lisää eri ikäkausien toiminnasta

Aikuisena partioon (22+)
Perhepartio 0-6-​vuotiaat
Sudenpennut 7-9-​vuotiaat
Seikkailijat 12-12-​vuotiaat
Tarpojat 12-15-​vuotiaat
Samoajat 15-18-​vuotiaat
Vaeltajat 18-22-​vuotiaat

  Aikuisena partioon (22+)

  Yhdessä nuorten kanssa toimii tuhansia aikuisia vapaaehtoisia, joilla on valtava kirjo erilaisia rooleja ja mahdollisuuksia. Merkityksellisen vapaaehtoistyön ohella partio tarjoaa aikuisille kuitenkin myös monipuolisen harrastuksen, jossa voi jatkuvasti oppia uutta, saada uusia ystäviä ja kehittää omia taitoja erilaisten koulutusten kautta. Olemme aikuisporukalla osallistuneet metsässä järjestettävään Johtajuusseminaarin, päässeet ulos pakohuoneesta ja käyty melomassa Siuntiojokea pitkin.

  Voit tulla mukaan juuri sellaisella panostuksella kuin itse haluat! Jos kiinnostuit aikuistoiminnasta tai haluat kuulla lisää, ole yhteydessä lippukunnanjohtajaan tai täytä jäsenhakemus heti. 

  Perhepartio 0-6-vuotiaat

  Perhepartio tarjoaa perheen pienimmillekin sekä heidän vanhemmilleen mahdollisuuden lähteä mukaan partiotoimintaan. Ryhmä kokoontuu yhdessä retkeilemään, kahvittelemaan tai puuhaamaan muuta mukavaa muiden samanhenkisten vanhempien ja samanikäisten lasten kanssa. Lisäksi on mahdollisuus osallistua lippukunnan järjestämiin tilaisuuksiin, retkille, leireille, tapahtumiin ja tempauksiin.

  Perhepartioon osallistuminen edellyttää jokaiselta perheeltä noin yhden kerran ohjelman suunnittelua / toimintakausi. Ohjelman ei tarvitse olla mitään kovin ihmeellistä, vaan se voi olla esimerkiksi lähialueen luontopolun kiertäminen yhdessä. Ohjelman suunnitteluun saa apua ja valmiita ideoita!

  Pääset parhaiten mukaan perhepartioon liittymällä Facebook-ryhmään, jossa sovitaan aina seuraavasta kerrasta: Timanttipartion perhepartion Facebook-ryhmä.

  Sudenpennut 7-9-vuotiaat

  Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa.

  Sudenpenturyhmään liittymiseksi täytä jäsenhakemus täältä, niin olemme sinuun yhteydessä.

  Seikkailijat 12-12-vuotiaat

  Seikkailijat ovat 10-12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10-15 hengen joukkue. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa. Seikkailija opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon.

  Seikkailijajoukkueeseen liittymiseksi täytä jäsenhakemus täältä, niin olemme sinuun yhteydessä.

  Tarpojat 12-15-vuotiaat

  Tarpojiksi kutsutaan 12-15-vuotiaita partiolaisia, jotka toimivat 4-12 tarpojan vartioissa. Tarpojien ohjelmassa tehdään paljon asioita ja esimerkiksi päätöksiä yhdessä koko vartion voimin. Tarpojat osallistuvat aktiivisesti myös alueellisiin ja piirin järjestämiin tapahtumiin. 

  Tarpojavartioon liittymiseksi täytä jäsenhakemus täältä, niin olemme sinuun yhteydessä.

  Samoajat 15-18-vuotiaat

  Samoajat ovat 15-17-vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat 4-12 samoajan vartioissa. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja, jota tukee aikuinen luotsi. Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat voivat toimia tarpojaikäisten vartionjohtajina.

  Samoajavartioon liittymiseksi täytä jäsenhakemus täältä, niin olemme sinuun yhteydessä.

  Vaeltajat 18-22-vuotiaat

  Vaeltajat eli 18-22-vuotiaat partiolaiset toimivat vaeltajaryhmässä, joka koostuu 3-5 vaeltajasta. Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.

  Meillä ei tällä hetkellä ole vaeltajavartiota, mutta mielellämme perustamme sellaisen! Pääset täyttämään jäsenhakemus täältä tai jos haluat olla yhteydessä lippukunnanjohtajaamme, löydät yhteystiedot täältä