Jäsenelle

Olemme koonneet tälle sivulle tärkeitä tietoja jäsenillemme. Löydät tältä sivulta tietoa esimerkiksi erilaisista partiossa tarvittavista varusteista, niiden hankinnasta, maksuista ja jäseneduista. 

Partiossa tarvittavat varusteet

Partiossa tarvitaan erilaisia yön yli kestäviä tapahtumia varten makuupussi ja -alusta sekä esimerkiksi ruokailuvälineet. Teltat ja retkikeittimet tulevat retkille lippukunnan toimesta eli niitä ei tarvitse kotiin hankkia. Timanttipartiolta löytyy myös jonkin verran lainavarusteita, joita kannattaa kysyä, jos ei halua vielä heti ostaa omia.

Varusteita voi hankkia esimerkiksi Scandinavia Outdoorstoresta, josta saa myös partion jäsenkortilla alennuksen. Käytettyjä varusteita voi kysellä myös Timpalaisten vanhemmat Facebook-ryhmässä. Vinkkejä ja apua varusteiden hankintaan voi kysyä ryhmänjohtajilta.

Partiohuivi

Jokainen timanttipartiolainen lunastaa itselleen Timanttipartion keltamustan partiohuivin, jonka saa annettuaan partiolupauksen. Ennen partiolupauksen antamista timanttipartiolainen käyttää perinteistä sinistä huivia, joka luovutetaan takaisin lupauksenannon jälkeen. Lapsilla partiohuivi sisältyy aloitusmaksuun ja aikuisille huivi on maksuton.

Partiopaita ja merkit paitaan

Timanttipartiossa on käytössä sininen partiopaita. Sudenpentuikäinen lapsi käyttää partiocollegea. Partiopaidan, maa-, piiri-, paikkakunta-, järjestö- ja lupaustunnukset jokainen maksaa itse. Lippukunta ostaa suorituksiin perustuvat kankaiset ja metalliset suoritusmerkit jokaiselle partiolaiselle.  Merkkien ompelemiseen paitaan löydät apua täältä.

Partio-ID 

Partion asiointipalvelun kautta partiolainen voi hallinnoida omia tietoja, ilmoittautua retkille ja tulostamaan jäsenkortin. Alaikäisten kohdalla Partio-ID:n saa käyttöön partiolaisen huoltaja, joka on merkitty jäsenrekisterin tietoihin (jäsenhakemuksen tehnyt huoltaja). Asiointipalvelusta voidaan lisätä myös toisen huoltajan tiedot, jonka jälkeen myös hän pääsee luomaan oman Partio-ID-tunnuksen. Pääset kirjautumaan täältä: asiointi.partio.fi

Erilaiset maksut ja maksuvapautukset

Olemme halunneet Timanttipartiossa pitää harrastamisen mahdollisimman edullisena, jonka takia teemme paljon varainhankintaan. Jokainen timanttipartiolainen voi osallistua tähän myymällä loppuvuodesta adventtikalentereita tai osallistumalla erilaisiin varainkeruu tapahtumiin. Meillä on kuitenkin muutamia pakollisia maksuja, joista on kuitenkin aina mahdollista hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein. 

Jäsenmaksu

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella partion jäsenmaksu vuodelle 2021 on 64,50 €. Perheen seuraavat alaikäiset partiolaiset maksavat pienempää jäsenmaksua, joka on 46,50 €. Jäsenmaksun maksaneella on oikeus osallistua kattojärjestöjen ja lippukunnan tapahtumiin ja partiovakuutus on voimassa. Lippukunnalla ei ole erillistä jäsenmaksua. Lue lisää täältä.

Jäsenmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Lue lisää täältä.

Aloitusmaksu

Ensimmäisenä partiovuotenaan lapsi maksaa aloitusmaksun, jonka suuruus on 30 euroa. Aloitusmaksulla katetaan partiohuivin, partiolaisen kirjan sekä ensimmäisen vuoden kankaisista ja metallisista suoritusmerkeistä tulevat kulut. Lippukunta laskuttaa aloitusmaksun partion aloittamisen jälkeen huoltajilta sähköpostilla.

Maksuvapautusasiassa voit ottaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan, joka käsittelee asian luottamuksellisesti.

Muut maksut

Retkistä ja muista tapahtumista peritään normaalisti 5-30 euron suuruinen tapahtumamaksu. Suuremmista kesä- ja talvileireistä maksu vaihtelee 40 eurosta 200 euroon. Tapahtumakohtaiset hinnat ja maksuohjeet viitteineen ilmoitetaan aina tapahtumainfossa.

Retki-, leiri- ja tapahtumamaksuista voi anoa maksuvapautusta- tai alennusta olemalla yhteydessä lippukunnanjohtajaan, joka käsittelee asian luottamuksellisesti. 

Jäsenedut

Jäsenmaksun maksettua saat osallistua lippukunnan, aluejärjestön, piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämiin tapahtumiin, leireille ja kilpailuihin. Käytössäsi on tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus Lähitapiolalta. Lisäksi jäsenille toimitetaan Heppu-lehti useamman kerran vuodessa. 

Alennusta ulkoilu- ja retkeilyvarusteista

Partiolaisten omistama Scandinavian Outdoor Store myöntää koko valikoimastaan 10 % alennuksen jäsenkorttia vastaan (pl. partiotuotteet). Alennuksen hyödyntämiseen tarvitset jäsenkortin.

Myös Partioaitta tarjoaa partiolaisille 10 % alennuksen. Alennuksen ja etujen hyödyntämiseen tarvitset jäsenkortin, jonka voit tulostaa tai tallentaa esim. puhelimeen kirjautumalla asiointipalveluun huoltajan Partio-ID:llä.

Alennusta majoituksesta

Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.

Partion jäsenet saavat tilata maksutta Kotimaan hostellikortin, jolla saa 10% majoitusalennuksen verkostomme hostelleissa Suomessa, muita matkailuetuja sekä Hostellijärjestön jäsenyyden kortin voimassaoloajalle.

Tunturihotelli Vuontispirtti

Vuontispirtti on Enontekiön kunnassa sijaitseva tunturihotelli, joka sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa tarjoten oivan tukikohdan Pallas-Ounastuntureille suuntautuviin vaelluksiin.

Lue lisää jäseneduista ja niiden hyödyntämisestä.